ribbel wit

Vissen op het Alkmaardermeer

Vissen op het Alkmaardermeer is zeer populair bij de hengelsport. Dilvis heeft sinds 1854 het alleen-visrecht op het Alkmaardermeer. De visstand wordt al vele generaties duurzaam beheerd en hierdoor staat het Alkmaardermeer bekend om het grote bestand aan zoetwatervis. Via Dilvis kunnen sportvissers in het bezit komen van een schriftelijke toestemming om te vissen op het Alkmaardermeer. Het is voor sportvissers enkel toegestaan om met een vergunning van Dilvis op het Alkmaardermeer te vissen.

Het is mogelijk uw vergunning in te laten gaan op een datum die u wenst. Een jaarvergunning is vanaf de ingangsdatum 12 aaneengesloten maanden geldig. Een maandvergunning is 30 aaneengesloten dagen geldig. Ook heeft u de mogelijkheid tot het aanschaffen van een dagvergunning. Hieronder via de button kunt u een visvergunning aanvragen. Na de betaling zullen we uw vergunning per post toesturen. Dagvergunningen kunnen ook digitaal worden opgestuurd. U kunt ook een vergunning kopen in onze winkel aan de Kerklaan 40 te Akersloot.

[Vergunningformulier]

Wij maken u er op attent dat:

  • Iedere hengelaar op de boot in het bezit moet zijn van een visvergunning voor het Alkmaardermeer
  • Er zich gedurende het hele jaar beroepsvisvaartuigen op het Alkmaarder- en Uitgeestermeer kunnen bevinden.
  • Er wordt gecontroleerd op de vergunningen van Dilvis en er boetes worden uitgeschreven, wanneer er sportvissers niet in het bezit zijn van een geldende schriftelijke toestemming.
  • Er aangifte zal worden gedaan bij de Politie indien hengelaars bij controle niet in het bezit zijn van een schriftelijke toestemming van Dilvis.
  • Driftend vissen ten strengste verboden is. U dient niet varend te vissen
  • Bij het niet naleven van bovenstaande voorwaarden geen vergunning meer zal worden afgegeven.
  • Er per sportvisser per dag niet meer dan twee vissen mogen worden meegenomen.
  • Indien u vragen heeft, kunt u een e-mail sturen naar info@dilvis.nl of bellen naar 0251-312306.
[Vergunningformulier]
Top