ribbel wit
Logo zijkant

Specialist in Vis

Dilvis is specialist in paling en zoetwatervis, maar heeft ook verschillende soorten zeevis in het assortiment. Wij zijn er trots op dat we al 5 generatie lang de meest verse en heerlijke vis vangen en produceren. Onze ambachtelijk verwerkte producten worden wereldwijd gekoeld gedistribueerd. Het is niet voor niets dat gerenommeerde restaurants in heel Europa graag de vis van Dil aan hun gasten serveren. Onze vis wordt met de grootst mogelijke zorg gerookt en klaargemaakt. Dat wordt vooral gedaan met de hand. Zo kunnen we onze ambachtelijke kwaliteit garanderen en dat proef je écht.

ribbel blauw

Gebr. Dil Import / Export B.V.

Dilvis staat ook wel bekend als 'Gebr. Dil Import/Export B.V.'. We doen al generatie lang internationaal zaken doen met een rijke geschiedenis. In onze vroege dagen voeren we met traditionele palingaken naar Engeland, vandaag de dag zijn we een gewaardeerde visgroothandel met klanten in onder andere Frankrijk, Duitsland en Zweden. Onze internationale klanten zijn dol op onze vis! In Nederland leveren we aan de horeca en betere viszaken, waar onze kwaliteit en versheid hoog in het vaandel staan. Wij rijden met onze eigen tankauto naar palingkwekerijen in Zweden en Nederland. Tijdens het transport houdt onze chauffeur voortdurend de temperatuur en het zuurstofgehalte van het water in de gaten om ervoor te zorgen dat de levende paling in uitstekende conditie arriveert. Bij Dilvis hebben we altijd zuivere zachte levende paling op voorraad, evenals als gestripte en gepekelde paling, kant en klaar om te roken. Maar we gaan verder dan alleen paling. We importeren ook een scala aan andere vissoorten, zoals beekridder en kabeljauw uit IJsland, Ierse aal uit Noord-Ierland en kakelverse zalm uit Noorwegen. Bij Dilvis draait alles om de beste smaak en service en we blijven onze klanten de hoogste kwaliteit visproducten bieden, met dezelfde toewijding en passie als altijd.

ribbel wit

Ambachtelijke Rokerij

De gerookte palingfilets van Dilvis worden nationaal en internationaal geroemd om hun smaak en kwaliteit. Elke dag wordt er ambachtelijk met vakmanschap verse paling gerookt met behulp van eikenhout. De sublieme smaak van onze gerookte paling wordt gecreëerd door de perfecte combinatie van hout, rook, zout en de juiste hoeveelheid liefde. Het zal dan ook niet verbazen dat kenners over de hele wereld de gerookte paling van Dilvis beschouwen als één van de meest voortreffelijke ter wereld.Tijdens het seizoen (van mei tot en met september) roken we ook wilde Ierse Aal, die vaak wordt beschouwd als de 'Rolls Royce' onder de paling. Een andere specialiteit die we produceren, is de koud gerookte Beekridder. Deze zoetwatervis komt uit IJsland en wordt daar op duurzame wijze in zijn natuurlijke omgeving gekweekt. De IJslandse Beekridder geniet grote populariteit in landen als Duitsland, Frankrijk en Italië, en ook in Nederland wordt deze vis steeds meer gewaardeerd. Ook de warmgerookte zalmmoten van Dilvis zijn niet te versmaden. De smaak en structuur is van uitmuntende kwaliteit. Zo lekker heeft u gerookte zalm nog niet eerder geproefd.

ribbel blauw

Visserij

Dilvis is sinds 1854 eigenaar van de visrechten van het Alkmaardermeer. De visstand wordt reeds 5 generatie door Dil beheerd en het familiebedrijf is in staat om duurzame visserij uit te oefenen. Er zwemmen momenteel 23 soorten vis in het Alkmaardermeer. Snoekbaars is de belangrijkste vissoort voor Dilvis en er is een groot bestand aan snoekbaars aanwezig op 'De Meer', maar er wordt ook brasem, baars, snoek en voorn gevangen.  In de herfst en de winter wordt er vooral gevist op het Alkmaardermeer en het Uitgeestermeer. In de zomer wordt er op aal en paling gevist in de omliggende polders (o.a. het Kerkemeer, Limmerpolder en nog een aantal kleine viswateren). Dilvis is lid van de branchevereningen NetVISwerk, NeVePaling en de Noord-Hollandse Bond voor Beroepsbinnenvissers (NHBB).

Vissen op het Alkmaardermeer

Vissen op het Alkmaardermeer is zeer populair onder sportvissers door het rijke visbestand. Via Dilvis kunnen sportvissers in het bezit komen van een schriftelijke toestemming om te vissen op het Alkmaardermeer. Het is enkel toegestaan om met een vergunning van Dilvis op het Alkmaardermeer te vissen. Er zal aangifte worden gedaan bij de politie indien hengelaars bij controle niet in het bezit zijn van een schriftelijke toestemming. Hieronder kunt u een vergunning bestellen. Deze wordt per post naar u toegestuurd.

Prijzen:

Visvergunning dag: € 25,-
Visvergunning maand: € 85,- (30 aaneengesloten dagen)   
Visvergunning jaar: € 195,- (12 aaneengesloten maanden)

 

[Vergunningformulier]

Het Team van Dilvis

Bij Dilvis vormen de medewerkers een unieke mix van ervaring en jonge krachten. Ons team bestaat uit getalenteerde professionals met jarenlange ervaring in de vis, waarbij velen de geheimen van het vak hebben geleerd van generatie op generatie. Een aantal medewerkers van het team zijn al meer dan 40 jaar bij Dilvis werkzaam! Maar we omarmen ook de energie en het ondernemende vermogen van de jongere generatie, die frisse ideeën en innovatie inbrengen. De synergie tussen onze ervaren rotten en de dynamische nieuwkomers vormt de kracht van Dilvis. Het stelt ons in staat om traditie te combineren met vernieuwing, waardoor we continu streven naar de hoogste kwaliteit en service voor onze gewaardeerde klanten. Samen vormen we een hecht team dat de passie voor vis deelt en er trots op is om al onze mooi visproducten te produceren zoals we dat doen!

Top